Taal: 
  • Header foto 1

Plaatsing van het speeltoestel


Standaard is een klimrek uitgevoerd met staanders die 40 cm langer zijn dan de bestelde hoogte. Deze overlengte dient voor de stabiliteit van het klimtoestel. Door het toestel, met deze overlengte in te graven, bevinden de verankeringen zich ruim onder de grond, waardoor er geen risico bestaat dat kinderen zich hieraan bezeren.
Een speeltoestel of schommel van Klimrek.nl is eenvoudig zelf te plaatsen:

Grondplaten
Met behulp van de eventueel meebestelde grondplaten is het slechts een kwestie van ingraven en het toestel d.m.v. de meegeleverde bouten en moeren erop vast te zetten. Deze platen zijn in drie maten verkrijgbaar, afhankelijk van het klimrek of speel/sporttoestel wat aangeschaft is. Bij bestellen van het klimrek dient te worden aangegeven als gebruik wordt gemaakt van de platen, zodat het klimrek geleverd wordt met speciale bevestigingen. Voor meer informatie over de grondplaten klik hier.

Zelf beton maken
Het alternatief is zelf beton storten: het enige wat u nodig heeft is een schep, een grote emmer en kant-en-klaar beton. Dit is te krijgen in alle doe-het-zelf-zaken en bouwmarkten. Dit is een goedkopere oplossing als de grondplaten, echter het verplaatsen of verwijderen van een eenmaal geplaatst toestel is lastiger of zelfs onmogelijk.

Schommels plaatsen
Wij maken schommels met 2 verschillende mogelijkheden voor de plaatsing. De gebruikelijkste versie is degene die geplaatst wordt met beton. Deze beton wordt niet standaard meegeleverd bij de schommel, maar kan natuurlijk wel bijbesteld worden. Indien u via de webshop aangeeft dat u de plaatsing door Klimrek.nl wilt laten verzorgen, is de benodigde hoeveelheid beton voor de plaatsing wel in de totaalprijs inbegrepen
De andere versie is dat de schommel geen beton of andere substantie nodig heeft. Deze wordt nadat het gat gegraven is , daarin geplaatst en weer dichtgeschept. 

Een uitgebreide handleiding hoe de klimrekken en schommels van Klimrek.nl veilig, stevig en netjes geplaatst moeten worden, wordt meegeleverd bij uw bestelling.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het contactformulier of bel ons op 06 4507 1117

bevestiging klimrek rekstok duikelrek tbv zelf storten
Grondplaten, alleen ingraven en geen beton meer nodig
Designschommel in beton. Alleen nog afwerken als beton uitgehard is
Klimrek in RAL3002 ROOD voor basisschool